Хочете відчути себе суперкухарем?
Щоб навчитися добре готувати, важливо насамперед мати бажання цього досягти. І якщо воно у вас є, то, як то кажуть, продукти вам в руки! А Purest Bakign Soda(англ. - чиста харчова сода) буде вам надійною помічницею.
Для тих, хто твердо налаштувався на досягнення кулінарних висот, як подарунок ми пропонуємо рецепт приготування легендарного содового хліба від віртуозу кухні Гордона Рамзі.
Якщо частину продуктів, що використовуютєся британським кулінаром, здасться вам незнайомою, уточнимо: замість пахти можна використовувати нежирний кефір, а цільнозернове борошно замінити сумішшю з 9 частин пшеничного борошна вищого гатунку і 1 частини пшеничних висівок.
І не забудьте про соду, бо без неї содовий хліб точно не вийде!
Готуйте із задоволенням!
Чому харчову соду називають царицею кухні?
Без соди, яка добре поєднується з інгредієнтами у різних стравах, не зможе обійтись жоден кулінар. Якщо у когось є в цьому сумніви, достатньо подивитися кулінарне шоу будь-якого знаменитого кухаря – практично в кожному рецепті в тій чи іншій ролі є харчова сода. Знаменитий британський кухар, «ікона кулінарного стилю» Гордон Рамзі не раз зізнавався, наскільки високо він цінує соду і навіть створив свій рецепт содового хліба.
Сода - важливий компонент кулінарної справи і хорошій кухні без неї не можна обійтися. Більше того, її відсутність в арсеналі кухаря чи господині негайно стає помітною, бо вона зв'язує руки тому, хто працює біля плити або за столом, у багатьох його діях.
Навіщо соду додають у борошняні вироби?
Погашена оцтовою або лимонною кислотою харчова сода додається в тісто в процесі замісу для надання пишності короваям, млинцям, печиву, пирігам та іншій випічці. Якщо ж спекти всі ці вироби без додавання соди, вони швидко зачерствіють і розчарують кухаря та його гостей.
Млинці із соди, лимонної кислоти та борошна без участі яєць та олії виручають віруючих під час посту. За своїми смаковими якостями вони анітрохи не поступаються звичним млинцям.
Якщо раптом вдома не виявилося магазинного розпушувача, його можна виготовити самостійно з 5 г харчової соди, 3 г лимонної кислоти і 12 г борошна. Така кількість розпушувача розрахована на 500 г борошна. Важливо пам'ятати, що цей порошок у сухому вигляді змішується з борошном і потім замішується тісто. Розводити його водою одразу не можна!
Даруйте смак та радість своїм близьким разом з Purest Baking Soda!